Аспазшы

«Аспаз» курсы азық-түлік және ет өнімдерін жасауды, сонымен қатар жаңа рецепттерді әзірлеуді және бекітуді үйретеді. Курстың соңында сіз мейрамханалар мен кафелерде жұмыс істеуге қажетті дағдыларды ала аласыз.

Бесплатный курс
Курстан тегін өту
Оқуды аяқтағаны туралы сертификат
Бұл курс не туралы?

«Аспаз» курсында білім алушылар тағам дайындаудың негіздерін, соның ішінде қуыру, қайнату, бұқтыру, пісіру және т.б. Сонымен қатар тағамды дұрыс сақтау принциптерін, гигиеналық нормаларды үйренеді, тамақ дайындаудың әртүрлі құралдары мен әдістерін қолдануды үйренеді.

«Аспаз» курсы ет өнімдерін өндіруге ерекше көңіл бөлінеді. Білім алушылар еттің түрлерін және ет сапасын анықтауды үйренеді. Сондай-ақ, кесу, маринадтау, кептіру және шегу сияқты әртүрлі әдістерді қолданып, етті өңдеуді және пісіру айтылады. Курстың маңызды аспектісі - ет өнімдерін жеуге қауіпсіз болатындай етіп дайындауды үйрену.

Сонымен қатар, білім алушылар тамақ дайындау тәжірибесі мен біліміне сүйене отырып, жаңа рецепттер жасауды үйренеді. Бұл курста сіз әртүрлі ингредиенттерді және оларды бірегей тағамдар жасау үшін біріктіруді үйренесіз. Курс сонымен қатар азық-түлік маркетингі мен сату негіздерін оқытуды қамтиды, осылайша сіз өзіңіздің жаңа рецепттеріңізді нарыққа шығара аласыз.

40:10 Курстың ұзақтығы
22 Курс сабақтары
16 Тапсырмалар
Бұл курс кім үшін?
Жаңа бастаған мамандар
Курстар жаңа бастаған мамандарға кәсіптің негізін қалауға және болашақта өз тәжірибесінде қолдануға көмектесетін бейіндік оқу материалдарын ұсынады
Кәсіпкерлер
Курстар бизнес иелеріне өз бизнесінің дамуын жеделдететін құралдарды меңгеруге және тұрақты қаржылық нәтижеге қол жеткізуге мүмкіндік береді
Фрилансерлер
Фрилансерлік дағдылар курстары жұмысты дұрыс құруды және ресурстарды бөлуді, өзіңізді және қызметтеріңізді жарнамалауды, әлеуметтік желілерді басқаруды, клиенттермен және тапсырыстармен жұмыс істеуді үйретеді
Не үйренесіз?
Негізгі әдістер мен технологиялар негізінде негізгі тағамдарды ингредиенттер бойынша құрылымдау
Негізгі пісіру әдістеріне негізделген ет өнімдерін шығару
Әзірленген рецепттер негізінде мәзір жасау
Курс бағдарламасы

  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік негіздері 1 сағат 25 минут
  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік негіздері (тестілеу) 15 минут
  • Аспаздық өнердің негіздері 4 сағат 20 минут
  • Құралдармен және жабдықтармен жұмыс 1 сағат 15 минут
  • Құралдармен және жабдықтармен жұмыс (тестілеу) 25 минут
  • Мәзір құру 2 сағат 10 минут
  • Бірінші модульдің нәтижелері бойынша аралық тестілеу 30 минут

  • Етті кесу негіздері 4 сағат 20 минут
  • Ет тағамдарын дайындау әдістері 4 сағат 20 минут
  • Маринадтау және тұздықтар 3 сағат 10 минут
  • Етті өңдеу және сақтау 50 минут
  • Етті өңдеу және сақтау (тестілеу) 30 минут
  • Тағамдарды тестілеу және таныстыру 3 сағат 30 минут
  • Екінші модульдің нәтижелері бойынша аралық тестілеу 30 минут

  • Ингредиенттерді зерттеу 3 сағат 40 минут
  • Дәмді орналастыру және теңестіру 1 сағат 20 минут
  • Дәмдердің орналасуы және тепе-теңдігі (тестілеу) 30 минут
  • Пісіру техникасымен тәжірибе жасау 4 сағат
  • Тағамдарды сынау және бағалау 1 сағат 10 минут
  • Тағамдарды сынау және бағалау (тестілеу) 30 минут
  • Үшінші модульдің қорытындысы бойынша аралық тестілеу 30 минут
  • Қорытынды тестілеу 1 сағат
Курс пікірлері
БЕГИМБЕТОВ АСКАР ИСМАДИЯРОВИЧ
26.04.2024
123
НУРМАХАНОВА ГУЛЬНАРА ДЖУСУПОВНА
25.04.2024
тииии
ОМАРОВА КУЛБАНУ ЖАНАБИЛОВНА
24.04.2024
4523
СҰЛТАНХАН ГҮЛДАНА МАДІХАНҚЫЗЫ
24.04.2024
qwefd
ҚОЖАНИЯЗ ЖАРҚЫНБЕК ЖАҚСЫБЕКҰЛЫ
18.04.2024
юлртодлш
Автор туралы
4.9
  • Министерство труда и социальной защиты населения РК
  • 2023 жылдан бастап алаңда
Тұру және тамақтану
245 275 отзывы
106 курс
277 266 білім алушылар
244 637 берілген сертификат
Профиль
Ұқсас курстар

Кіру