Көкөністерден әзірленген тағамдар

Адам қорегінде көкөністердің атқаратын рөлі зор. Олар ағзадағы асқорыту процесін жақсартады, қышқылды- сілтілік орта тепе-теңдігі мен сұйықтық алмасуды қолдап отрады

Курстың құны
20 000 ₸
Сатып алу
Оқуды аяқтағаны туралы сертификат
Бұл курс не туралы?

Берілген курста көкөністер жəне олардың қайта өңдеуден өткен өнімдерінің сұрыпталымы, көкөністерді механикалық аспаздық өңдеу кезінде технологиялық үдерісті ұйымдастыру, көкөністерден тағам əзірлеу қарастырылған. Сонымен қатар, көкөністер жəне олардың қайта өңдеуден өткен өнімдерінің тауартану сипаттамасы келтірілген əрі көкөністерден əзірленетін дайын тағамдар мен гарнирлердің сапасын бағалау жəне технологиялық жылу жабдығын қауіпсіз пайдалану мəселелері баяндалған.

Курс контенті 2 тақырыпты, практикалық тапсырмаларды және қорытынды тестілеу сұрақтарын қамтиды

 

10:00 Курстың ұзақтығы
19 Курс сабақтары
17 Тапсырмалар
Бұл курс кім үшін?
Жаңа бастаған мамандар
Курстар жаңа бастаған мамандарға кәсіптің негізін қалауға және болашақта өз тәжірибесінде қолдануға көмектесетін бейіндік оқу материалдарын ұсынады
Еңбек нарығында өз құндылығын арттырғысы келетіндерге
Курстар жұмыс тәжірибесі бар және бейіндік дағдыларды, сондай-ақ оларды тиімді пайдалану ерекшеліктерін терең меңгергісі келетін кәсіпқойлар мен мамандарға қызықты болады
Әр түрлі кәсіптің менеджерлері мен кәсіпқойлары
Курстар әр түрлі кәсіптің менеджерлері мен кәсіпқойларына базалық білім беріп, жұмыс істеу үшін жаңа дағдыларды игеруге мүмкіндік береді
Не үйренесіз?
Өнімдерді жылулық өңдеуден өткізу әдістерімен танысу
Көкөністердің жіктелуі және турам түрлерімен танысу
Көкөністерді алғашқы аспаздық өңдеу, тағамдарды безендіру және ұсынуымен танысу
Курс бағдарламасы

  • Көкөністердің түрлеріне қарай жіктелуі. Түйнекжемістілердің жай және күрделі турам түрлері 30 минут
  • Жылулық өңдеу кезіндегі өнімдерде пайда болатын үрдістер 30 минут
  • Тамақ дайындау үдерісінде сыни бақылау нүктелерін белгілеу және дайын өнімнің сапасының төмендеуіне әкелетін ондағы туындаған тәуекелдерді талдау 30 минут
  • Тамыржемістілердің жай және күрделі турам түрлері 30 минут
  • Орамжапырақты және пияз тұқымдас көкөністерді өңдеу 9-10 30 минут
  • Жемісті және десертті көкөністерді өңдеу 30 минут
  • Көкөністерді тартымдалуға әзірлеу.Қалбырланған көкөністерді өңдеу 30 минут
  • Саңырауқұлақтарды өңдеу 30 минут
  • Сорпалармен қайнатпалардың топтасуы және тамақтанудағы маңызы 30 минут
  • Тұздықтар.Негізгі қызыл тұздық және оның туындылары 30 минут
  • Негізгі ақ тұздық және оның туындылары 30 минут
  • Сүт және қаймақ тұздықтары.Саңырауқұлақ тұздықтары 30 минут
  • Майда жасалған тұздықтар, майлы қоспалармен тұздықтар.Тәтті тұздықтар 30 минут
  • Пісірілген, бөктірілген көкөністерден әзірленген тағамдар 30 минут
  • Қуырылған көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер 30 минут
  • Бұқтырылған көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер 30 минут
  • Қақталған көкөністерден әзірленген тағамдар 30 минут
  • Көкөніс массасынан әзірленген тағамдар 30 минут
  • Қорытынды тестілеу 1 сағат
Автор туралы
0
  • Айнагуль Искакова
  • 2021 жылдан бастап алаңда
Тұру және тамақтану
0 отзывы
6 курс
0 білім алушылар
0 берілген сертификат
Профиль
Ұқсас курстар

Кіру