Сыр жасау

Бұл курс табиғи сырлардын әртүрлі түрлерін жасау бойынша практикалық дағдыларды игеруге және үйде түрлі сергітетін сусындар мен түрлі тағамдарды дайындау үшін ірімшік асты сарысуын өңдеу технологиясын игеруге бағытталған.

Стоимость курса
15 000 ₸
Купить
Сертификат о прохождении обучения
О чем этот курс?

Курсты оқып үйрену келесі түрлер бойынша табиғи сырдің әртүрлі түрлерін жасаудың теориялық және практикалық дағдыларын игеруге мүмкіндік береді:

* Қатты сырлар өндірісінің жалпы технологиясы (голланддық)

* Жартылай қатты сырларді өндірудің жалпы технологиясы (ресейлік)

* Жұмсақ тұзды сырлар (ірімшік) өндірісінің жалпы технологиясы

* Жұмсақ сырларды піспей өндірудің жалпы технологиясы (Адыгей сырі)

* Жұмсақ паста сырларды  (сүзбе сырі) өндірудің жалпы технологиясы

* Сүтті сарысуын қайта өңдеу (Рикотта сарысуы сырі және сергітетін ашытылған сүт сусындары)

* Үйде сырлардын әртүрлі түрлерін жасау және олардың дәмін тату бойынша практикалық сабақтар

24:50 Длительность курса
15 Уроков курса
11 Заданий
Для кого этот курс?
Начинающие специалисты
Курсы предоставят профильные учебные материалы, которые помогут начинающим специалистам заложить основу профессии и в дальнейшем применять в своей практике
Ірімшік жасау саласындағы мамандарға
Курс ірімшік жасау саласында практикалық дағдыларды игергісі келетін мамандар үшін қызықты болады
Желающим повысить свою ценность на рынке труда
Курсы будут интересны профессионалам и специалистам, которые уже имеют опыт работы и хотят углубленно изучить профильные навыки, а также особенности их эффективного использования
Чему научитесь?
Үйде жұмсақ ірімшіктердің әртүрлі түрлерін жасаңыз
Сүттің жұмсақ ірімшіктер жасауға жарамдылығын анықтаңыз
Сүтті ұюы үшін қажетті ашытқы мен ферментті препаратты таңдаңыз
Программа курса

  • Табиғи сыр және сыр тәрізді өнімдері дегеніміз не: ассортимент сатылымда 1 час 40 минут
  • Табиғи мәйекті сырлардын жалпы сипаттамасы және жіктелуі 1 час 40 минут
  • Сүт түрлері. Табиғи сүттің сыр жасауға жарамдылығын бағалау 2 часа
  • Сүт ұю ферменттерін, препараттарды және ашытқы дақылдарын таңдау 2 часа
  • Сыр тәрізді өнімдерін өндіруде қолданылатын "Е" коды бар тағамдық және тағамдық емес қоспалар 2 часа
  • Әр түрлі тағамдарды дайындауда сыр сарысуын қолдану 2 часа
  • Аралық тест 1 30 минут

  • Қатты табиғи мәйекті сырларды (Голландский, Эдам типті) өндіру технологиясы 2 часа
  • Жартылай қатты табиғи мәйекті сырларды (Российский) өндіру технологиясы 2 часа
  • Жетілусіз жұмсақ сырларды (Адыгейский, Домашний) өндіру технологиясы 2 часа
  • Тұзды жұмсақ сырларды (Брынза, Моцарелла) өндіру технологиясы 2 часа
  • Паста тәрізді сырларды (творожный) өндіру технологиясы 2 часа
  • Сары сулы сыр «Рикотта» типті сырларды өндіру технологиясы 2 часа
  • Аралық тест 2 30 минут
  • Итоговое тестирование 30 минут
Отзывы о курсе
Жәзиева Сая Сәбитқызы
29.02.2024
Өте пайдалы курс!
Об авторе
4.8
  • Торайгыров университет .
  • На площадке с 2023 года
Проживание и питание
1 266 отзывов
32 курса
10 041 обучающихся
1 251 выданных сертификата
Профиль
Похожие курсы

Войти