Сыр жасау

Бұл курс табиғи сырлардын әртүрлі түрлерін жасау бойынша практикалық дағдыларды игеруге және үйде түрлі сергітетін сусындар мен түрлі тағамдарды дайындау үшін ірімшік асты сарысуын өңдеу технологиясын игеруге бағытталған.

Курстың құны
15 000 ₸
Сатып алу
Оқуды аяқтағаны туралы сертификат
Бұл курс не туралы?

Курсты оқып үйрену келесі түрлер бойынша табиғи сырдің әртүрлі түрлерін жасаудың теориялық және практикалық дағдыларын игеруге мүмкіндік береді:

* Қатты сырлар өндірісінің жалпы технологиясы (голланддық)

* Жартылай қатты сырларді өндірудің жалпы технологиясы (ресейлік)

* Жұмсақ тұзды сырлар (ірімшік) өндірісінің жалпы технологиясы

* Жұмсақ сырларды піспей өндірудің жалпы технологиясы (Адыгей сырі)

* Жұмсақ паста сырларды  (сүзбе сырі) өндірудің жалпы технологиясы

* Сүтті сарысуын қайта өңдеу (Рикотта сарысуы сырі және сергітетін ашытылған сүт сусындары)

* Үйде сырлардын әртүрлі түрлерін жасау және олардың дәмін тату бойынша практикалық сабақтар

24:50 Курстың ұзақтығы
15 Курс сабақтары
11 Тапсырмалар
Бұл курс кім үшін?
Жаңа бастаған мамандар
Курстар жаңа бастаған мамандарға кәсіптің негізін қалауға және болашақта өз тәжірибесінде қолдануға көмектесетін бейіндік оқу материалдарын ұсынады
Ірімшік жасау саласындағы мамандарға
Курс ірімшік жасау саласында практикалық дағдыларды игергісі келетін мамандар үшін қызықты болады
Еңбек нарығында өз құндылығын арттырғысы келетіндерге
Курстар жұмыс тәжірибесі бар және бейіндік дағдыларды, сондай-ақ оларды тиімді пайдалану ерекшеліктерін терең меңгергісі келетін кәсіпқойлар мен мамандарға қызықты болады
Не үйренесіз?
Үйде жұмсақ ірімшіктердің әртүрлі түрлерін жасаңыз
Сүттің жұмсақ ірімшіктер жасауға жарамдылығын анықтаңыз
Сүтті ұюы үшін қажетті ашытқы мен ферментті препаратты таңдаңыз
Курс бағдарламасы

  • Табиғи сыр және сыр тәрізді өнімдері дегеніміз не: ассортимент сатылымда 1 сағат 40 минут
  • Табиғи мәйекті сырлардын жалпы сипаттамасы және жіктелуі 1 сағат 40 минут
  • Сүт түрлері. Табиғи сүттің сыр жасауға жарамдылығын бағалау 2 сағат
  • Сүт ұю ферменттерін, препараттарды және ашытқы дақылдарын таңдау 2 сағат
  • Сыр тәрізді өнімдерін өндіруде қолданылатын "Е" коды бар тағамдық және тағамдық емес қоспалар 2 сағат
  • Әр түрлі тағамдарды дайындауда сыр сарысуын қолдану 2 сағат
  • Аралық тест 1 30 минут

  • Қатты табиғи мәйекті сырларды (Голландский, Эдам типті) өндіру технологиясы 2 сағат
  • Жартылай қатты табиғи мәйекті сырларды (Российский) өндіру технологиясы 2 сағат
  • Жетілусіз жұмсақ сырларды (Адыгейский, Домашний) өндіру технологиясы 2 сағат
  • Тұзды жұмсақ сырларды (Брынза, Моцарелла) өндіру технологиясы 2 сағат
  • Паста тәрізді сырларды (творожный) өндіру технологиясы 2 сағат
  • Сары сулы сыр «Рикотта» типті сырларды өндіру технологиясы 2 сағат
  • Аралық тест 2 30 минут
  • Қорытынды тестілеу 30 минут
Курс пікірлері
Жәзиева Сая Сәбитқызы
29.02.2024
Өте пайдалы курс!
Автор туралы
4.8
  • Торайгыров университет .
  • 2023 жылдан бастап алаңда
Тұру және тамақтану
1 264 отзыв
32 курс
10 036 білім алушылар
1 249 берілген сертификат
Профиль
Ұқсас курстар

Кіру