Курсты оқып үйрену келесі түрлер бойынша табиғи сырдің әртүрлі түрлерін жасаудың теориялық және практикалық дағдыларын игеруге мүмкіндік береді:
* Қатты сырлар өндірісінің жалпы технологиясы (голланддық)
* Жартылай қатты сырларді өндірудің жалпы технологиясы (ресейлік)
* Жұмсақ тұзды сырлар (ірімшік) өндірісінің жалпы технологиясы
* Жұмсақ сырларды піспей өндірудің жалпы технологиясы (Адыгей сырі)
* Жұмсақ паста сырларды (сүзбе сырі) өндірудің жалпы технологиясы
* Сүтті сарысуын қайта өңдеу (Рикотта сарысуы сырі және сергітетін ашытылған сүт сусындары)
* Үйде сырлардын әртүрлі түрлерін жасау және олардың дәмін тату бойынша практикалық сабақтар