Меню Менеджмент

  1. Заморозка- тағам сақтаудың ең дұрыс жолы. Оны Аллах бізге табиғатта көрсетіп қойған. Қыс келген кезде жеміс ағаштар, басқада тұқымдар қатып тұрады, бірнеше рет жібіп қайта қатады. Бұл жағдайдан өліп қалмай керісінше көктем келгенде қайтадан өсіп бастайды. Тағамға қолданатын барлық өсімдік, жеміс түрлерін табиғат өзі заморозкада сақтайды. Біздер сияқты тұздамай-ақ, қайнатпай-ақ, маринадтамастан сақтайды.
Қатырылып сақтағанда минералдар сақталады. Көбісінде витаминдеріде сақталады. құлпынай, малина, шие дегендерді қайнатып варенье жасағаннан гөрі, мұздатып сақтағанда витаминдері сақталады. 10-12 айға деин сақтап қою үшін, барлық ережелерді біліп сақтаса болғаны. Қатырмас бұрын жақсылап жуу, оны кептіру, морозильникке салмас бұрын, холодильникте мұздатып алу тағы басқа этаптар өте маңызды. Ауасын шығарып жабу, арнайы контейнеры для заморозки, пищевая пленка, прочные полиэтиленовые пакеты, фольга или пергаментная бумагалар қажет болады. Дайын піскен тамақтардыда морозильникте сақтауға болады, ол туралы курста айтылады. Морозильникте үнемі дайын тамақты сақтау өте ыңғайлы. Мысалы тамақ әзірлеуге уақыт болмаған кезде, аяқ асты қонақ келіп қалғанда, басқада форс-мажорный ситуацияларда дайын тамағыңыз сізге үнемі көмекке дайын. Егеп сіз артығымен тамақ дайындап қойған болсаңыз, оны холодильникке қойып апталап тұруын, немесе үйдегі үй жануарларға беріп үнемдеудің, тіпті соңында қоқысқа тастағанда күтудің керегі жоқ. Артық қалған бөлігін морозильникке салып қойыңыз, алдыңызда тамақ дайындауға шамаңыз келмей шаршап, көңіл күй болмай, ауырып отырғанда отбасыңызды аш қалудан немесе васт фудтан сақтайды. Отбасыңыз тіпті финанс жағынанда үнемделетін болады. Витаминдер барлық жағдайдада азаяды, әсіресе при тепловой оборотке. Егер жаңа піскен көкөніс жемістерді морозильниктегілермен салыстырса әрине жаңа піскенде витаминдер көп. Ал егер қыстың күні жаздың дәмін сағынсаңыз, қалай сақталғаны белгісіз, немесе қандай обороттан өткені белгісіз дүкендікінен гөрі өзіңіздің морозильниктегі көкөніс жемістер сізді әрдайым қуантып, рахатқа бөлейді.

Курстың құны
2 829 ₸
Перейти на сайт
COURSTORE
Бұл курс не туралы?
  1. Заморозка- тағам сақтаудың ең дұрыс жолы. Оны Аллах бізге табиғатта көрсетіп қойған. Қыс келген кезде жеміс ағаштар, басқада тұқымдар қатып тұрады, бірнеше рет жібіп қайта қатады. Бұл жағдайдан өліп қалмай керісінше көктем келгенде қайтадан өсіп бастайды. Тағамға қолданатын барлық өсімдік, жеміс түрлерін табиғат өзі заморозкада сақтайды. Біздер сияқты тұздамай-ақ, қайнатпай-ақ, маринадтамастан сақтайды.
Қатырылып сақтағанда минералдар сақталады. Көбісінде витаминдеріде сақталады. құлпынай, малина, шие дегендерді қайнатып варенье жасағаннан гөрі, мұздатып сақтағанда витаминдері сақталады. 10-12 айға деин сақтап қою үшін, барлық ережелерді біліп сақтаса болғаны. Қатырмас бұрын жақсылап жуу, оны кептіру, морозильникке салмас бұрын, холодильникте мұздатып алу тағы басқа этаптар өте маңызды. Ауасын шығарып жабу, арнайы контейнеры для заморозки, пищевая пленка, прочные полиэтиленовые пакеты, фольга или пергаментная бумагалар қажет болады. Дайын піскен тамақтардыда морозильникте сақтауға болады, ол туралы курста айтылады. Морозильникте үнемі дайын тамақты сақтау өте ыңғайлы. Мысалы тамақ әзірлеуге уақыт болмаған кезде, аяқ асты қонақ келіп қалғанда, басқада форс-мажорный ситуацияларда дайын тамағыңыз сізге үнемі көмекке дайын. Егеп сіз артығымен тамақ дайындап қойған болсаңыз, оны холодильникке қойып апталап тұруын, немесе үйдегі үй жануарларға беріп үнемдеудің, тіпті соңында қоқысқа тастағанда күтудің керегі жоқ. Артық қалған бөлігін морозильникке салып қойыңыз, алдыңызда тамақ дайындауға шамаңыз келмей шаршап, көңіл күй болмай, ауырып отырғанда отбасыңызды аш қалудан немесе васт фудтан сақтайды. Отбасыңыз тіпті финанс жағынанда үнемделетін болады. Витаминдер барлық жағдайдада азаяды, әсіресе при тепловой оборотке. Егер жаңа піскен көкөніс жемістерді морозильниктегілермен салыстырса әрине жаңа піскенде витаминдер көп. Ал егер қыстың күні жаздың дәмін сағынсаңыз, қалай сақталғаны белгісіз, немесе қандай обороттан өткені белгісіз дүкендікінен гөрі өзіңіздің морозильниктегі көкөніс жемістер сізді әрдайым қуантып, рахатқа бөлейді.
00:40 Курстың ұзақтығы
15 Курс сабақтары
0 Тапсырмалар
Бұл курс кім үшін?
Курс бағдарламасы

  • Кіріспе бөлімі 6 минут

  • Тіске басар (выпечки) сақтау жолдары 3 минут
  • Екі түрлі бөректердің жасалу және сақтау жолы 3 минут
  • Бауырсақты сақтау жолдары 1 минут

  • Жалпы тәттілерді сақтау жолдары 3 минут
  • Панкейктерді сақтау
  • Пирогтарды сақтау жолдары

  • Екінші тағамдарды морозильникте сақтау жолдары. 2 минут
  • Б.перец сақтау жолдары. 2 минут
  • сәбізді 2-түрлі жолмен сақтау
  • Авторлық тағам (манты тектес) түрлерін сақтау. 1 минут

  • Сусындар жасауға арналған ингридиенттер. 2 минут
  • Лимон және апельсинді сақтау жолдары. 1 минут
  • Зеленьдерді морозильникте сақтау жолдары.

  • Қорытынды сабақ 7 минут
Кіру