Көкөністерден әзірленген тағамдар

Адам қорегінде көкөністердің атқаратын рөлі зор. Олар ағзадағы асқорыту процесін жақсартады, қышқылды- сілтілік орта тепе-теңдігі мен сұйықтық алмасуды қолдап отрады

Стоимость курса
20 000 ₸
Купить
Сертификат о прохождении обучения
О чем этот курс?

Берілген курста көкөністер жəне олардың қайта өңдеуден өткен өнімдерінің сұрыпталымы, көкөністерді механикалық аспаздық өңдеу кезінде технологиялық үдерісті ұйымдастыру, көкөністерден тағам əзірлеу қарастырылған. Сонымен қатар, көкөністер жəне олардың қайта өңдеуден өткен өнімдерінің тауартану сипаттамасы келтірілген əрі көкөністерден əзірленетін дайын тағамдар мен гарнирлердің сапасын бағалау жəне технологиялық жылу жабдығын қауіпсіз пайдалану мəселелері баяндалған.

Курс контенті 2 тақырыпты, практикалық тапсырмаларды және қорытынды тестілеу сұрақтарын қамтиды

 

10:00 Длительность курса
19 Уроков курса
17 Заданий
Для кого этот курс?
Начинающие специалисты
Курсы предоставят профильные учебные материалы, которые помогут начинающим специалистам заложить основу профессии и в дальнейшем применять в своей практике
Желающим повысить свою ценность на рынке труда
Курсы будут интересны профессионалам и специалистам, которые уже имеют опыт работы и хотят углубленно изучить профильные навыки, а также особенности их эффективного использования
Менеджеры и профессионалы разных профессий
Курсы станут базовыми для менеджеров и профессионалов разных профессий и позволят освоить новые навыки для работы
Чему научитесь?
Өнімдерді жылулық өңдеуден өткізу әдістерімен танысу
Көкөністердің жіктелуі және турам түрлерімен танысу
Көкөністерді алғашқы аспаздық өңдеу, тағамдарды безендіру және ұсынуымен танысу
Программа курса

  • Көкөністердің түрлеріне қарай жіктелуі. Түйнекжемістілердің жай және күрделі турам түрлері 30 минут
  • Жылулық өңдеу кезіндегі өнімдерде пайда болатын үрдістер 30 минут
  • Тамақ дайындау үдерісінде сыни бақылау нүктелерін белгілеу және дайын өнімнің сапасының төмендеуіне әкелетін ондағы туындаған тәуекелдерді талдау 30 минут
  • Тамыржемістілердің жай және күрделі турам түрлері 30 минут
  • Орамжапырақты және пияз тұқымдас көкөністерді өңдеу 9-10 30 минут
  • Жемісті және десертті көкөністерді өңдеу 30 минут
  • Көкөністерді тартымдалуға әзірлеу.Қалбырланған көкөністерді өңдеу 30 минут
  • Саңырауқұлақтарды өңдеу 30 минут
  • Сорпалармен қайнатпалардың топтасуы және тамақтанудағы маңызы 30 минут
  • Тұздықтар.Негізгі қызыл тұздық және оның туындылары 30 минут
  • Негізгі ақ тұздық және оның туындылары 30 минут
  • Сүт және қаймақ тұздықтары.Саңырауқұлақ тұздықтары 30 минут
  • Майда жасалған тұздықтар, майлы қоспалармен тұздықтар.Тәтті тұздықтар 30 минут
  • Пісірілген, бөктірілген көкөністерден әзірленген тағамдар 30 минут
  • Қуырылған көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер 30 минут
  • Бұқтырылған көкөністерден әзірленген тағамдар мен гарнирлер 30 минут
  • Қақталған көкөністерден әзірленген тағамдар 30 минут
  • Көкөніс массасынан әзірленген тағамдар 30 минут
  • Итоговое тестирование 1 час
Об авторе
0
  • Айнагуль Искакова
  • На площадке с 2021 года
Проживание и питание
0 отзывов
6 курсов
0 обучающихся
0 выданных сертификата
Профиль
Похожие курсы

Войти