Консерві өндірісіндегі шикізаттар мен дайын өнімдердегі құрғақ заттар

Өсімдік және жануар текті шикізаттар құрамындағы құрғақ заттарды анықтау дайындалатын өнім сапасының талаптарға сай боулына жауап беретін негізгі көрсеткіштердің бірі болып табылатындықтан, олардың мөлшерін анықтау маңызды болып табылады. Оларды анықтаудың бірнеше тәсілдері бар. Олар шикізаттардың физика-химиялық қасиеттеріне негізделеді.

353
4.8

Структура курса

  1. Жемістер мен көкөністердің химиялық құрамы.
  2. Құрғақ заттарды анықтау әдістері.

Содержание курса

Консервілер мен тағам концентраттары өндірісіне технологиялық бақылау
00:00
Консервілер мен тағам концентраттары өндірісіне технологиялық бақылау
Теория
01:30
Итоговое тестирование

Описание курса

Өсімдік және жануар текті шикізаттар құрамындағы құрғақ заттар бұлар тағамдық құнды заттар болып табылады. Құрғақ заттарды көп мөлшерде ақуыздар, майлар, көмірсулар құрайды. Аз мөлшерде минералды заттар, микро және макроэлементтер құрайды. Құрғақ заттардың мөлшерінің стандарт талаптарына сай болуын анықтау әрбір өндіріс орны үшін сапалы өнімді өндірудің кепілі болып табылады. Сондықтан да консерві өнімдерін өндіретін әрбір кәсіпорындарда жабдықталатын арнайы зертханаларда шикізаттардың және дайын өнімдердегі құрғақ заттарды анықтау міндетті бақылау түріне жатады. Құрғақ заттарды анықтаудың бірнеше тәсілдерді бар және олар өндірілетін өнім мен шикізат түрлеріне қарай ерекшеленеді және негізделген. Кәсіпорындарда шикізат және дайын өнім құрамындағы құрғақ заттарды анықтау химик-лаборанттар жүзеге асырады, ал технологтар сол анықталған нәтижелер бойынша белгілі бір технологиялық шешімдер қабылдап, процесті басқарады.

Автор

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі
Отрасли:
Профессиональная, научная и техническая деятельность, Образование
Виды деятельности:
Техническое и профессиональное среднее образование
Об организации:

        Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі аграрлық салада республикамыздың үздік 10 колледж қатарына кіретін, агроөнеркәсіп кешеніне мамандар даярлауда білім берудің инновациялық жүйесі мен халықаралық тәжірибенің моделін енгізу арқылы аграрлық сектордың әлеуетін арттыруға ықпал ететін коллдждің бірі.

       Колледждің стратегиялық мақсаты: үздіксіз білім жетілдіру принципін (қағидасын) тарататын, әлемдік білім кеңістігінде сапа менеджменті жүйесі негізінде стандарт талаптарына жауап беретін жоғары деңгейдегі сапалы маман дайындауды қамтамасыз ету.

 

 

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

Казахстан Республикасы, Шымкент қ. Каратау мөл ауданы.Тассай елді мекені. Жібек-жолы 45/1

БИН: 030540002930

KZ44914398493BC01203

ДБ АО "Сбербанк"

БИК SABRKZKA

Тел: 8(7252) 55-40-69

email: turkistan_agro@mail.ru

facebook: Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

instagram: @turkistan_agro

 

243 отзывов
1494 обучающихся
6 курсов
1316 выданных сертификата
4.8

Сертификаты автора

Отзывы

Наурызбаев Асылбек Алдабергенович
Өте жақсы ақпарат алдым, Рахмет!
Акбуркитов Улан
лоршгқъж
ҚАЛАС БАТЫРЖАН БАХЫТЖАНҰЛЫ
керемет
Орынбасарова Айгерим
Отличный курс
МОЛДАБЕКОВА АЙГУЛ АБДИМАНАТОВНА
gukhblj