Ұннан жасалған кондитер өнімдері, жіктелуі және дайындалу технологиясы

 Шикізатты өндіріске дайындау арнайы шикізатты дайындауға арналған бөлмеде жүргізілуі тиіс. Себілмелі шикізаттарды магнитті ұстағыштан өткізіп, електе елейді. Ұнды басқа шикізаттардан бөлек сақтайды. Тараланған ұнды штабельданып стеллаждарда еденнен 15 см, қабырғадан 75 см ара қашықтықта сақталуы тиіс. 74 Сары майды пайдаланар алдында дұрыстап тексеріледі. Майда микробиологиялық ластану пайда болса, онда өндіріске жіберілмейді. Май кесу бөлмесінде майдың сақтау ұзақтығы 4 күннен аспауы керек. 

707
4.9

Структура курса

  1. Ұннан жасалған кондитер өнімдері
  2. Кондитер өнімдерінің жіктелуі.
  3. Кондитер өнімдерінің дайындалу технологиясы

Содержание курса

КМ 06 Ұннан дайындалған тағам мен өнімдер дайындау
Теория
01:30
Итоговое тестирование

Описание курса

Торт және пирожное өңдірістерінің технологиясы Пирожное мен торттар - жоғары калориялы ұннан жасалған кондитер өнімі, құрамында ұннан басқа көп мөлшерде май, қант,белок бар. Дайындау тәсілдері мен құрамына қарай пирожное және торттар бірнеше топтарға бөлінеді: -үгілмелі; -бисквитті; -қабатты; -миндаль-жаңғақты; -вафельді; -қайнатылған және т.б. Торт және пирожный өнімдерінің технологиялық процестері Торт және пирожный өнімдерін өндіру бірнеше технологиялық процестерден тұрады: Шикізатты өндіріске дайындау Қамыр дайындау Формалау Пісіру Салқындату Қаптау. Шикізатты өндіріске дайындау Барлық шикізаттар, қаптау және қосалқы материалдар талап етілген стандарттарға, техникалық, биологиялық шарттарға, гигиеналық сертификаттарға сай болып, сапалық талаптарын қанағаттандыруы қажет.

Автор

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі
Отрасли:
Профессиональная, научная и техническая деятельность, Образование
Виды деятельности:
Техническое и профессиональное среднее образование
Об организации:

        Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі аграрлық салада республикамыздың үздік 10 колледж қатарына кіретін, агроөнеркәсіп кешеніне мамандар даярлауда білім берудің инновациялық жүйесі мен халықаралық тәжірибенің моделін енгізу арқылы аграрлық сектордың әлеуетін арттыруға ықпал ететін коллдждің бірі.

       Колледждің стратегиялық мақсаты: үздіксіз білім жетілдіру принципін (қағидасын) тарататын, әлемдік білім кеңістігінде сапа менеджменті жүйесі негізінде стандарт талаптарына жауап беретін жоғары деңгейдегі сапалы маман дайындауды қамтамасыз ету.

 

 

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

Казахстан Республикасы, Шымкент қ. Каратау мөл ауданы.Тассай елді мекені. Жібек-жолы 45/1

БИН: 030540002930

KZ44914398493BC01203

ДБ АО "Сбербанк"

БИК SABRKZKA

Тел: 8(7252) 55-40-69

email: turkistan_agro@mail.ru

facebook: Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

instagram: @turkistan_agro

 

219 отзывов
1282 обучающихся
6 курсов
1151 выданных сертификата
4.9

Сертификаты автора

Отзывы

ВОЙТЕХОВИЧ СВЕТЛАНА СТАНИСЛАВОВНА
курс хороший по темам все понятно
АБДРАЕМОВА МАРЖАН ИСЛАМБЕКОВНА
ы
Ахметкалиева Назгүл Асқарқызы
Керемет
ТУЛЕГЕНОВА ДИНА БУЛАТОВНА
отлично
Акназарова Балзира Жиенбеккызы
спасибо