Қатпарлы қамыр дайындау технологиясы

Қатпарлы қамыр дайын тағам пісіруге (оның ішіне начинка пісірілгеннен кейін салынады) 10—15 минут, ал ішіне начинка салынған үлкен бәліштерге 15—25 минут уақыт керек. Қатпарлы самсаға мал етін және құс етін, қайнатпа алма және крем (тәтті пирог үшін) салуға болады. 

144
4.3

Структура курса

  1. Тағамды пісірер алдында міндетті түрде салқындатады (тоңазытқышта), бірақ көп тоңазытпайды.
  2. Әзірленген тағамды суық сумен дымқылданған тақтаға салады, бірақ оған май жақпайды.

Содержание курса

КМ07 –«Ұннан дайындалған тағам мен өнімдер дайындау»
Теория
01:30
Итоговое тестирование

Описание курса

Ұнды екіге бөледі, сары май қосылған бір бөлігін салқын жерге қояды. Ал екінші бөлігіне тұз және лимон шырынын емес еерітілген лимон қышқылы қосылған жарты стақан су құйып илейді. Қамырды орамалмен немесе сүлгімен жауып 30 минут жатқызады, содан кейін оны көлемді етіп жаяды. Ұн араластырып, шаршылап кесілген майды жайылған қамырдың ортасына салып,  конверт  түрінде бүктейді де, шеттерін біріктіріп жапсырады. Содан кейін қалындығын 1 см, енін 20 см етіп жаяды. Төрт бүктеп, 30 минут тоңазытқышқа қояды. Салқындаған қамырды тағы да жайып,  төрт бүктейді де қайта салқындатады.  Үшіншірет те солай істейді. Осыдан кейін тағам әзірлеуге кірісуге болады. 500 г ұнға: 400 г сары май, 1 шайқасық лимон шырыны және 1 /2 шайқасық тұз, 2 стақан су қосады.

Автор

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі
Отрасли:
Профессиональная, научная и техническая деятельность, Образование
Виды деятельности:
Техническое и профессиональное среднее образование
Об организации:

        Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі аграрлық салада республикамыздың үздік 10 колледж қатарына кіретін, агроөнеркәсіп кешеніне мамандар даярлауда білім берудің инновациялық жүйесі мен халықаралық тәжірибенің моделін енгізу арқылы аграрлық сектордың әлеуетін арттыруға ықпал ететін коллдждің бірі.

       Колледждің стратегиялық мақсаты: үздіксіз білім жетілдіру принципін (қағидасын) тарататын, әлемдік білім кеңістігінде сапа менеджменті жүйесі негізінде стандарт талаптарына жауап беретін жоғары деңгейдегі сапалы маман дайындауды қамтамасыз ету.

 

 

Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

Казахстан Республикасы, Шымкент қ. Каратау мөл ауданы.Тассай елді мекені. Жібек-жолы 45/1

БИН: 030540002930

KZ44914398493BC01203

ДБ АО "Сбербанк"

БИК SABRKZKA

Тел: 8(7252) 55-40-69

email: turkistan_agro@mail.ru

facebook: Түркістан жоғары көпсалалы, аграрлық колледжі

instagram: @turkistan_agro

 

243 отзывов
1495 обучающихся
6 курсов
1317 выданных сертификата
4.8

Сертификаты автора

Отзывы

ТАНКАЕВА АНАРКУЛЬ УМИРБЕКОВНА
сурактар тусиниксиз болды )
СЕРТАЕВА АСЕМ КЕНИШЕВНА
унады маган**
МЫРЗАМ ЖАНАРЫС КЕЛІМБЕТҰЛЫ
уррааа
Махмут Әсия
1
ИСМАТУЛЛАЕВ ИБРАГИМ ИСМАТУЛЛАЕВИЧ
жақсы