Микрожасыл-бұл максимум дәрумендер, минералдар мен қоректік заттардан тұратын 1-2 жапырақ пайда болу кезеңіндегі көкөністер, бұршақ дақылдары, дәнді дақылдар мен шөптердің жас өркендері. Өнім өте пайдалы ғана емес, сонымен қатар өте нәзік дәмге ие. Мұндай өсімдіктердің максималды биіктігі 4-10 см. Микрожасыл (микрогрен) - вегетациялық кезеңнің бастапқы кезеңіндегі өсімдіктер. Бұл кезеңде көк дәрумендер мен минералдардың максималды мөлшерін қамтиды, сондықтан ол өте пайдалы болып саналады және ол бүкіл әлемде танымал болды. Адам ағзасына 95% сіңетін дәрумендердің жоғары концентрациясы оны кәдімгі жасылға балама болып табылады. Мысалы, 10 грамм жеген микрожасыл сол ақжелкеннің тұтас шоғырын алмастыра алады.
Микрожасыл өсірудің артықшылықтарының бірі - үй шаруашылығында дәмдеуіштер, шөптер, дәнді дақылдар, көкөністер мен бұршақ дақылдарынан өсіруге болатын көптеген дақылдар. Сатылатын микрожасылдың артықшылықтары даусыз, себебі бұл бәсекелестіктің төмен деңгейі ғана емес, сонымен қатар жыл бойы және кез келген климаттық жағдайда мұндай кәсіппен айналысу мүмкіндігі. Шағын өлшеміне байланысты микрогрейндер аз орын алады, сондықтан оларды көп мөлшерде өсіруге болады. Сонымен қатар, бұл бизнес қымбат жабдықтар мен кез келген арнайы техниканы сатып алуды қажет етпейді. Ал қазір микрожасылға сұраныс болғандықтан, бұл өнімді сатуға өсірудің пайдасы барынша жақсы көрінеді.
Курстың негізгі тақырыптары:
- Микрожасыл дегеніміз не?
- Микрожасылды қалай өсіру керек?
- Микрожасылдың негізгі түрлері
- Микрожасыл өсіру әдістері